Koh Lanta, Krabi, Thailand
Thai Chinese English French German Italian Japanese Korean Sweden
Home
Koh Lanta
Transportation
Beaches & Islands
Attraction
Activities

Koh Lanta, Krabi, Thailand

Koh Lanta har dykt upp starkt despite de horrendous resultaten av tsunamien i December 2005. Jämfört till andra öar, gjorde Koh Lanta den igenom unscathed förhållandevis. Återställningen och ombyggande har ägt rum till en peka att ön är tillbaka till dess rutin av att leka det mest exemplarisk av varar värd till dess visitors.

Det nu tillbaka oavkortade tourismfunktionsläget, visitors ser att KohLantas berlock finnas inte endast i den azure skottpengaren av dess olika öar men också i den vänliga hospitalityen av dess öfolk. Här möter du utlänningar som är återgånga visitors, som staget för veckor till months i sänder eller har valt att bo i det KohLanta året rundar.

Bland något av resonerar dem ger dig inkluderar det unika kulturella särdrag som Koh Lanta har--vilken är dess mångfald av lokalt folk, som göras upp av thailändska Muslims, kinesiska Muslims och den lekmanna- Chaoen eller havszigenare, som bor harmoniously i olik begåvning av ön för hundratals år. Nowadays är den hård för någon från ut ur bogserat för att berätta skillnaden mellan några av grupperna. Dem bara smink personligheten av förlägga och vilket folk ser till som den KohLanta berlocket.

Another resonerar för KohLantas attraktion är den matchless skönheten av dess bevattnar och lushnessen av dess terrain. Koh Lanta sig själv består av av 52 öar som bildar det mest southernmost området av det Krabi landskapet. De två största öarna är Koh Lanta Yai och Koh Lanta Noi (stora Lanta och Little Lanta). En smal strait avskiljer de två östunderna som vila av någon femton av öarna i denna grupp är inklusive i kohen Lanta, den nationella flottan parkerar. De två huvudsakliga öarna är ganska bergiga och täckas i tät djungel. Det finns en stor variation av wildlife, och terrainen gör det idealt för trekking. Den surrounding kohen Lanta för havet prickas med lilla öar och korallrevar. Dessa ger raddatillfällen för dykning eller snorkelling. I faktumKoh Hin Daeng och Koh Hin Muang är världen-renown som ideala dykningplatser. De mest väl badstränderna är längs norden och syd av den KohLanta Yai'sen västkusten. Det finns två huvudsakliga settlements på ön. Förbjuda Koh Lanta, i den sydliga delen av ö ostkust, är det administrativt centrerar. Annat är förbudet Saladan, en village vars bevattnar är hem- till pittoreska mangroveskogar på den nordliga spetsen av Lanta Yai.

Stega av utveckling är långsammare på Koh Lanta, och denna gör den ett idealt att förlägga för de som söker en badstrandparadise som är färdig med de svänga kokosnöttreesna, waterfallsna och den lokala kulturen.

Gilla andra områden längs Thailand Andaman seglar utmed kusten, äger rum den mest väl tiden att resa till Lanta mellan November och April. Detta är det torrt kryddar, även om vid April det finns tillfälliga hällregn. Perioden May till Oktober är det regnigt kryddar. Haven blir det ganska grova begränsande fartyget snubblar och färjor. Dykningsynlighet lider vanligt som väl.
Siammedee Business TravelCo., Ltd. TAT TRAVEL LICENSE No. 14/00615
Rajdamri Road, Tambon Prapathomchedi, Amphor Mueang, Nakhonpathom 73000 Thailand.
© Copyright LantaLanta.com. All rights reserved.
verified  
Koh Chang / Koh Kood / Koh Lanta / Koh Samet / Cruise Thailand / Ao Nang / Bangkok Hotels / Partner